MISSIE

Cryo Medic B.V. is een kleine, zeer gespecialiseerde onderneming die beoogt binnen de medische markt een vooraanstaande, innovatieve positie in te nemen op het gebied van kleinschalige vloeibare stikstofleveringen aan huisartsenpraktijken, klinieken en ziekenhuizen.

Vooralsnog wordt deze service uitgevoerd op de Nederlands markt (inclusief de eilanden) maar het doel is ook dit uit te breiden naar de Belgische markt.

Cryo Medic B.V. wil onderscheidend zijn in de manier waarop zij met deze kleinschalige vloeibare stikstofservice in haar markten opereert. Een luisterend oor naar de wensen en adviezen van de klanten in combinatie met een servicegerichte,
klantvriendelijke attitude: ‘de klant staat voorop’.

Van groot belang is hierbij dat ook de kennis en gebruikersvaardigheid van de eindgebruikers (o.a. huisartsen en dermatologen) gebruikt wordt in de totstandkoming van deze speciale dienstverlening in combinatie met nieuw te ontwikkelen producten en diensten.

Circulaire Economie

Maatschappelijke Betrokkenheid

Over Cryo Medic

In 2004 is Cryo Solutions B.V. door 3 compagnons opgericht en zijn hun kantoor begonnen aan de Weerdskampweg in Den Bosch. Destijds zijn wij gestart met drie activiteiten; het engineeren, inrichten en onderhouden van cryo-biobanken, het distribueren van vloeibare stikstof tot 2.500 liter en het periodiek omwisselen van stikstofvaten bij huisartsen. De laatste activiteit hebben wij de conceptnaam Cryo Medic gegeven. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat het bedenken en uitvoeren van een goed concept alleen maar mogelijk is als je de eindgebruikers (huisartsen) intensief betrekt bij een dergelijk proces. In samenwerking met zorgverzekeraar Trias en betrokken huisartsen in de omgeving hebben wij test cases gedaan om de ideale balans te vinden in de hoeveelheid stikstof in de praktijk, de ergonomie en het maximaal aantal wisselingen per jaar. Dit alles om tot een optimale prijs-kwaliteitverhouding te komen.

Uitgangspunt hierin was dat de praktijk nooit zonder stikstof zou mogen komen te zitten zodat patiënten niet meer weggestuurd hoefden te worden. Uiteindelijk draait het om de patiënten. In de loop van de jaren zagen wij een onderscheid ontstaan in wratten- en huidbehandeling door dermatologen ten opzichte van de huisartsen. Het gebruik van de kostbare cryogene spuitbus door dermatologen was hierin bepalend. Wij zijn daarom in 2010 in gesprek gegaan met de producent van de cryogene spuitbussen en hebben aangegeven dat wij deze willen gaan introduceren in de ‘huisartsenwereld’. Dit heeft geleid tot het Cryo Medic+ concept.

Inmiddels zien wij dat de activiteiten en de samenstelling van praktijken enorm zijn veranderd en nieuwe, verbeterde technieken omarmd worden. Het gebruik van de cryogene spuitbus in combinatie met een kwalitatieve, veilige, en
betrouwbare logistieke bezorgservice zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hetgeen huisartsen en dermatologen gemeen hebben is dat de patiënt voorop staat en een zo klantvriendelijk mogelijke, kwalitatief hoogstaande behandeling dient te krijgen. Met deze wetenschap acteren wij telkens op de markt.

Dit heeft er onder andere toe geleid dat we in 2021 de eerstgenoemde 3 activiteiten afgesplitst hebben om zodoende nog meer gericht, gespecialiseerd en betrokken
deze bezorgservice te kunnen uitvoeren. Ons heilige doel daarbij is en blijft het ontzorgen van onze relaties. Dit hebben wij tot op de dag van vandaag hoog in ons vaandel geplaatst.

Partners